Smartu | Άλλαξε Έξυπνα Κινητό

Πώληση μεταχειρισμένου : Τα Πρέπει και τα Μη


Πουλάτε το κινητό σας ή το smart watch σας; Πολύ καλή ιδέα: Ο καλύτερος τρόπος για αναβάθμιση της συσκευής σας είναι πουλώντας το παλιό σας τηλέφωνο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον 10λογο για μια επιτυχημένη και γρήγορη πώληση

1. Να είστε λεπτομερείς και ειλικρινείς
Υπάρχουν δύο τύποι αγοραστών: αυτοί που ξέρουν τι ψάχνουν και αυτοί που περιηγούνται για να δουν τι θα μπορούσε να τους πείσει. Ανεξάρτητα όμως από το είδος του πελάτη, είναι πάντα χρήσιμο να είστε όσο γίνεται πιο λεπτομερείς για την κατάσταση ή τις δυνατότητες του προϊόντος σας και βέβαια να είστε ειλικρινείς. Αυτές οι συναλλαγές βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Αν ένας πωλητής λέει ψέματα για κάτι, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται, το πιθανότερο είναι ότι είναι διατεθειμένος/η να πει ψέματα και για πιο σημαντικά πράγματα.

 

2. Ο χρόνος είναι χρήμα!
Θυμηθείτε, η αγορά των smart phone και smart watch κινείται εκπληκτικά γρήγορα. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο περισσότερο η αξία της συσκευής σας θα πέφτει. Προσπαθήστε να πουλήσετε τη συσκευή σας, πριν κυκλοφορήσει μια νεότερη γενιά. Οι άνθρωποι λατρεύουν να ακούν ότι π.χ. το τηλέφωνο που αγοράζουν είναι το «πιο πρόσφατο» του είδους του.

 

3. Η εμφάνιση έχει σημασία!
Η αλήθεια είναι, ότι είναι λιγότερο πιθανό να αγοράστε μια συσκευή όταν βλέπετε κακές φωτογραφίες με κακή λήψη και φωτισμό. Γι' αυτό: καθαρίστε σχολαστικά τη συσκευή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας πολλές λήψεις και επιλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορείτε. Αν το κουτί υπάρχει, καλό είναι να φωτογραφηθεί. Δώστε σημασία στις λήψεις στα κρίσιμα σημεία φθορών: οθόνες, λουράκια, γωνίες, μεταλλικά στοιχεία κλπ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερους πιθανούς αγοραστές.

 

4. Χαρακτηριστικά και δυνατότητες
Το Smart U σας δίνει την δυνατότητα καταχωρώντας μόνο την μάρκα και το μοντέλο της συσκευή σας να σας εμφανίζει αυτόματα όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει η συσκευή από τον κατασκευαστή της. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα στον υποψήφιο αγοραστή που θέλει π.χ. ένα smart phone με κάμερα 64MP να βρει τα αντίστοιχα κινητά. Προσέξτε λοιπόν καλά τα χαρακτηριστικά της συσκευή σας που παρουσιάζονται στο Smart U, ώστε να μπορέσετε να κατατοπίσετε και τον υποψήφιο αγοραστή σας.

 

5. Το ιστορικό της συσκευής
Κατά την καταχώρηση της αγγελίας μπορείτε να εισάγετέ όσα στοιχεία θέλει να δει ο αγοραστής για το ιστορικό της συσκευής: Πότε αγοράστηκε; Σε τι κατάσταση είναι; Έχει κάποια ζημιά; Υπάρχει απόδειξη ή εγγύηση; Είναι ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν για να εξασφαλίσουν μια γρήγορη πώληση στην σωστή και επιθυμητή τιμή.

 

6. Τιμή, Πόσο να το βάλω;
Όταν προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι μια σωστή τιμή, το πρώτο μου βήμα είναι να ελέγξω πόσο θα κοστίζει σαν νέα συσκευή. Μετά από αυτό, ελέγχω πόσο πάει συνήθως το αντίστοιχο σε μεταχειρισμένο. Το Smart U σας δίνει την δυνατότητα (σε όποιες συσκευές έχουν ικανό αριθμό καταχωρήσεων) να σας προτείνει μια μέση τιμή ώστε να ξέρετε και εσείς που κυμαίνεται ο «ανταγωνισμός». Να θυμάστε πάντως: στην πώληση μεταχειρισμένων ο χρόνος είναι χρήμα, και δεν τρέχει προς όφελος του πωλητή. Καλύτερα μια λογική τιμή από την πρώτη μέρα που θα φέρει άμεσα πώληση, πάρα μια μεγαλύτερη τιμή που θα χρονίσει.

 

7. Επιτρέψτε τον έλεγχο από τον αγοραστή

Οι περισσότεροι αγοραστές κοιτάζουν συγκεκριμένα πράγματα στις συσκευές : εξωτερικές φθορές, την οθόνη και την ανταπόκριση της, αν λειτουργεί με την SIM , την συνδεσιμότητα Wi-Fi, Bluetooth, GPS, μπαταρίες - φόρτιση κλπ. Μπορούμε να επιτρέψουμε στον αγοραστή να επεξεργαστεί το τηλέφωνο ή το ρολόι μας, φυσικά πάντα με την επίβλεψη μας. Καλό θα ήταν να έχουμε και εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή diagnostics (ιδιαίτερα του κατασκευαστή) που να πιστοποιεί αυτά που λέμε.

 

8. Παζάρι
Γενικά οι περισσότεροι αγοραστές ζητούν να διαπραγματευτούν, ακόμα και όταν έχετε ορίσει την τιμή ως μη συζητήσιμη . Καλό πάντως είναι, πριν μπούμε σε μια πιθανή διαπραγμάτευση να έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας το εύρος τιμών που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε. Αυτό πάντα απλοποιεί τα πράγματα.

 

9. Σβήστε τα όλα και πάρτε back up.
Μετά την πώληση η συσκευή δεν θα είναι πλέον στα χέρια σας. Σβήστε από πριν, ότι έχετε μέσα σε αυτή: φωτογραφίες, passwords , πιστωτικές κάρτες κλπ. Φροντίστε να πάρετε back up σε όσα αρχεία θέλετε. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας για το πως μπορείτε να σβήσετε τα πάντα στο τηλέφωνο σας.

 

10 After Sales – new sales
Έχοντας εισπράξει τα χρήματα από την παλιά σας συσκευή, καλό θα ήταν να έχετε αποφασίσει την επόμενη αγορά από πριν. Έτσι θα ξέρετε και πόσο γρηγορά πρέπει να πουλήσετε και σε ποια τιμή. Μια καλή μελέτη αγοράς για την επόμενη σας συσκευή δεν είναι ποτέ πρώιμη.

 

Καλή πώληση και συγχαρητήρια που θα Αλλάξετε Έξυπνα Κινητό



Newsletter

Want to get updates on your favorite devices?

By subscribing to the newsletter, you accept the Privacy Policy